Canvit Barf Cod Liver Oil συμπλήρωμα με Ω-3, βιτ. Α,D από έλαιο συκ. βακαλάου 500 ml

25,90€
Εταιρεία: Canvit
Κωδικός Προϊόντος: CANCODOIL
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Εξαιρετικό συμπλήρωμα διατροφής από έλαιο συκωτιού βακαλάου με σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, έχει θετική επίδραση στην υγεία του δέρματος και στην ποιότητα του τριχώματος καθώς και στην ...

Εξαιρετικό συμπλήρωμα διατροφής από έλαιο συκωτιού βακαλάου με σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, έχει θετική επίδραση στην υγεία του δέρματος και στην ποιότητα του τριχώματος καθώς και στην ανάπτυξη των οστών και των δοντιών. Περιέχει βιταμίνες Α και D. Η βιταμίνη Α είναι ζωτικής σημασίας για την καλή όραση και ενισχύει τη λειτουργία των οργάνων και το ανοσοποιητικό σύστημα. Η βιταμίνη D προάγει την απορρόφηση του ασβεστίου και διατηρεί ισχυρά οστά. Επίσης περιέχει πολύτιμα λιπαρά οξέα, δύο από τα σημαντικότερα από αυτά, τα οποία συναντώνται σε αφθονία στα ιχθυέλαια όπως το λάδι από συκώτι βακαλάου, είναι γνωστά ως Docosahexaenoic acid και Eicosapentaenoic acid, δηλαδή DHA και EPA.

Τόσο το DHA όσο και το EPA χαρακτηρίζονται ως λιπαρά "Ωμέγα 3" και επαναλαμβανόμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα λιπαρά αυτά συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα. Ενώ η φλεγμονή μπορεί να μην ακούγεται σαν το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι στην πραγματικότητα κεντρική σε όλες τις μορφές υγείας από καρδιακές παθήσεις έως αρθρίτιδα. Ως αποτέλεσμα, το λάδι από συκώτι βακαλάου μπορεί να θεωρηθεί ως ένα από τα πιο αξιόπιστα συμπληρώματα για την μακροχρόνια υγεία σκύλου.

Έρευνες δείχνουν αρκετά ξεκάθαρα ότι όχι μόνο τα υψηλότερα ωμέγα-3 λιπαρά μειώνουν τη φλεγμονή, αλλά και ότι οι «εμπλουτισμένες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα δίαιτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο της φλεγμονής που σχετίζεται με τις δερματολογικές παθήσεις. Εάν το σκυλί σας πάσχει από δερματικά προβλήματα ή ένα θαμπό, στεγνό τρίχωμα, προσθέτοντας λίγο λάδι από συκώτι βακαλάου στη διατροφή του, θα μπορούσε να βοηθήσει στην λιτή λίπανση του δέρματος, μειώνοντας ταυτόχρονα τη φλεγμονή του δέρματος.

Ένα άλλο πείραμα περιελάμβανε 131 σκύλους που υπέφεραν από οστεοαρθρίτιδα και υποβλήθηκαν σε θεραπεία με παυσίπονα για την κατάστασή τους. Στη συνέχεια, οι κτηνίατροι παρείχαν στους μισούς σκύλους στη δοκιμή με λάδι από συκώτι σε καθημερινή βάση. Κατά τη διάρκεια της περιόδου μελέτης των 12 εβδομάδων, κάθε σκύλος αξιολογήθηκε τακτικά για σημεία αρθριτικού πόνου, ενώ τα φάρμακα για τον πόνο προσαρμόζονταν ανάλογα. Διαπιστώθηκε ότι οι κτηνίατροι - που δεν γνώριζαν ποια θεραπεία έλαβε κάθε σκύλος - ήταν σε θέση να μειώσουν τη χρήση παυσίπονων με συνταγή πολύ περισσότερο στην ομάδα που έλαβε έλαιο από συκώτι βακαλάου. Αυτό δείχνει περαιτέρω τη δράση του ελαίου συκωτιού για την ανακούφιση της φλεγμονής - και ως εκ τούτου δυσφορία - σε σκύλους με προβλήματα άρθρωσης. Για μια ακόμη φορά, λοιπόν, το έλαιο αυτό μπορεί να είναι ευεργετικό για σκυλιά που ίσως δεν είναι τόσο ευκίνητα και κινητικά όπως ήταν κάποτε. Αν έχετε ένα ηλικιωμένο σκυλί τότε συμπληρώνοντας τη διατροφή τους με ιχθυέλαια (και ίσως και γλυκοζαμίνη) μπορεί να αποδειχθεί ότι αξίζει τον κόπο.

Ορισμένες φυλές σκυλιών - όπως τα Μπόξερ - είναι γνωστές για την καρδιακή αρρυθμία τους. Ενώ πολλά σκυλιά μπορούν να ζήσουν μια μακρά και (λογικά) υγιή ζωή ακόμη και με τέτοια ζητήματα, δεν είναι άγνωστο για αυτά τα σκυλιά να απαιτούν κτηνιατρική υποστήριξη. Είναι ενδιαφέρον ότι οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η θεραπεία αρρυθμικών σκύλων με έλαιο από συκώτι βακαλάου για έξι εβδομάδες μείωσε την εμφάνιση αρρυθμίας. Σε γενικές γραμμές, επομένως, τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τους επιστήμονες μέχρι στιγμής ζωγραφίζουν μια πολύ πειστική εικόνα της ικανότητας των ελαίων του ήπατος του βακαλάου να βοηθήσουν στη μείωση ορισμένων μορφών χοληστερόλης, φλεγμονωδών ουσιών και ως εκ τούτου στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Κατάλληλο για: Όλες τις ηλικίες.

Προτείνεται για: υγιέστερο τρίχωμα και δέρμα, σκυλιά με ατοπική δερματίτιδα, δερματολογικά προβλήματα, αλλεργίες, ενίσχυση ανοσοποιητικού και πεπτικού, μείωση φλεγμονών, προβλήματα σε αρθρώσεις, εργασιακά, με έντονη δραστηριότητα, ανάπτυξη, βελτίωση καρδαγγειακού, αποβολή τοξινών, πρόληψη καρκίνου.

Συστατικά: 100% έλαιο συκωτιού βακαλάου ψυχχρής έκθλιψης.

Δοσολογία: 5 ml ανά 10 κιλά βάρος σκύλου.

Απευθύνεται σε όλες τις ράτσες και ηλικίες σκύλων και αποτελεί ένα από τα καλύτερα φσυμπληρώματα διατροφής που μπορείτε να τους προσφέρετε για ενίσχυση τριχώματος, δέρματος, ανοσοποιητικού συστήματος και μείωση φλεγμονών.

Προτείνεται να το δίνετε μαζί με το γεύμα B.A.R.F. ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την υπάρχουσα ευεργετική δράση του.


Για περισσότερες πληροφορίες και καθοδήγηση επικοινωνήστε με το εξειδικευμένο κατάστημά μας στο τηλ. 210 5324000 ή στο email info@barfmarket.gr.