ΓΙΑΤΙ BARF ΔΙΑΤΡΟΦΗ


Αν θέλετε το σκυλί σας να είναι υγιές και να ζήσει μία μακρά και γεμάτη ενέργεια ζωή θα πρέπει η σίτιση του να μην περιλαμβάνει ψημένα ή επεξεργασμένα τρόφιμα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγονται δίαιτες βασισμένες σε κονσέρβες, ξηρά τροφή ή κροκέτες.Τροφές δηλαδή γεμάτες συντηρητικά, χρωστικές, πρόσθετα και χημικά βελτιωτικά γεύσης.

B.A.R.F. είναι το ακρωνύμιο της φράσης Biologically Appropriate Raw Food που στα ελληνικά σημαίνει Βιολογικά Κατάλληλη Ωμή Τροφή.

Αυτόν τον τρόπο διατροφής πρότεινε πριν από 12 χρόνια ο Αυστραλός κτηνίατρος Ian Billinghurst, o οποίος με τα βιβλία του "Give your dog a bone" και "Grow your pups with bones", εισηγήθηκε ή υπενθύμισε μια ολόκληρη φιλοσοφία διατροφής ξεχασμένη από τον κυνοφιλικό κόσμο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Dr. Billinghurst υπενθύμισε στους κυνόφιλους, ότι οι σκύλοι όπως και οι πρόγονοί τους οι λύκοι, καθ' όλη την διάρκεια της βιολογικής τους ιστορίας, τρέφονται με ωμή, φυσική τροφή και μόνο τα τελευταία 30-40 χρόνια τρέφονται με βιομηχανοποιημένη.

Υπήρξε από τους πρώτους που εντόπισε και επεσήμανε την σχέση μεταξύ της βιομηχανοποιημένης  τροφής και της αύξησης εμφάνισης καρκίνου και αυτοάνοσων νοσημάτων στους σύγχρονους σκύλους.

Διαβάστε συνέντευξη του Dr. Billinghurst στο έγκριτο διαδικτυακό περιοδικό Whole Dog Journal:

https://www.whole-dog-journal.com/issues/3_9/features/5114-1.html