ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ / ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ BARF ΔΙΑΤΡΟΦΗ!


Σε ποιες ηλικίες κατοικίδιων ζώων απευθύνονται οι BARF τροφές; 

Οι BARF τροφές συνιστώνται για όλες τις γάτες και όλους τους σκύλους ανεξαρτήτως ηλικίας.

Δηλαδή μπορώ να δώσω και στο κουτάβι μου BARF τροφές;

Φυσικά και μπορούμε να δώσουμε στο κουτάβι μας ωμές και φυσικές BARF τροφές πριν καν ολοκληρωθεί η περίοδος του θηλασμού και η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί την καλύτερη καθώς εισάγει το κουτάβι στη διαδικασία της μάσησης με σταδιακό τρόπο εφόσον πρόκειται για μαλακή τροφή και κυρίως παρέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται για την σωστή ανάπτυξή του.

Εγώ μέχρι τώρα τάιζα ξηρά τροφή το σκύλο μου, μπορώ να αλλάξω τώρα την διατροφή του;

Ποτέ δεν είναι αργά για ένα σκύλο ή μια γάτα να πάρουμε την απόφαση να αλλάξουμε τη διατροφή τους από τη στιγμή που πρόκειται για κάτι πολύ καλύτερο και αληθινό. Σκεφτείτε μόνο πόσο πιο χαρούμενο μπορεί να είναι το ζώο σας και πόσα παραπάνω ≪καλά≫ χρόνια ζωής μπορείτε να του χαρίσετε μέσω της BARF διατροφής. 

Και πώς μπορώ να κάνω τη μετάβαση από επεξεργασμένη ξηρά σε φυσική BARF τροφή;

Είναι πάρα πολύ απλό! 18 με 24 ώρες νηστείας είναι αρκετές για να ξεκινήσουμε την Βιολογικά Αποδεκτή BARF διατροφή. Γενικώς συνιστάται η ταχεία μετάβαση BARF η οποία αφορά και το μεγαλύτερο ποσοστό των σκύλων. Εξαιρούνται μόνο σκύλοι και γάτες με σοβαρά προβλήματα υγείας και ταλαιπωρημένο πεπτικό σύστημα. Για τέτοιες ιδιαίτερες περιπτώσεις προτείνεται η διαδικασία της σταδιακής μετάβασης BARF, δηλαδή αναπληρώνοντας σταδιακά μέρος της προηγούμενης τροφής με BARF τροφή σε διάστημα 5-8 γευμάτων. Και στις 2 περιπτώσεις συστήνεται τα 2 πρώτα γεύματα BARF να είναι πολύ καλά ξεπαγωμένα έως και λίγο ζεσταμένα. Δοσολογία BARF 3% σε ενήλικους και υγιής σκύλους-γάτες με μέτρια καθημερινή δραστηριότητα και σε κουτάβια (ηλικίας έως 1 έτους) 4% - 10%. 

Πόσο κοστίζουν οι BARF τροφές; Είναι η ωμή BARF διατροφή ακριβή;

ΟΧΙ! Θα σας κοστίζει λιγότερο ανά ήμερα από ότι μια επώνυμη θερμικά επεξεργασμένη ξηρά τροφή . Για παράδειγμα στην BARF διατροφή ένα ενήλικο σκυλί 25 κιλών που τρώει μέσα σε κύκλο μιας εβδομάδα κοτόπουλο, βοδινό, ψάρι και αρνί το κόστος είναι 2.00 ανά ημέρα. Για ένα αρκετά μικρότερο σκυλί των 7 κιλών που θα καταναλώνει τα ίδια συστατικά BARF τροφών το κόστος θα είναι 0.70 την ημέρα. Τα παραπάνω παραδείγματα αναφέρονται σε ενήλικα και υγιή σκυλιά με μέτρια καθημερινή δραστηριότητα. Μπορούμε αν θέλουμε να δώσουμε και μια φορά μόνο την εβδομάδα τροφές BARF με άλλη ζωική πρωτεΐνη (βοδινό, ψάρι, αρνί, κουνέλι, πάπια, γαλοπούλα) με αποτέλεσμα το κόστος BARF διατροφής να μειώνεται, κάτι όμως το οποίο δεν συνιστάται ως πάγια διατροφή από την BARFMARKET, γιατί δεν είναι ολοκληρωμένη και ισορροπημένη.   

Επίσης θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει κανένα μετρό σύγκρισης μεταξύ των βιολογικά αποδεκτών τροφών BARF και των θερμικά επεξεργασμένων ξηρών τροφών καθώς πρόκειται για εντελώς διαφορετικά είδη τροφής. Από την μία οι BARF τροφές είναι ωμές και κατεψυγμένες, γεμάτες υγρασία (70%+), ζωική πρωτεΐνη, αγνά λιπαρά, φυσικές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, με ελάχιστους έως καθόλου υδατάνθρακες και χωρίς συντηρητικά και από την άλλη οι κροκέτες είναι ξηρές και θερμικά επεξεργασμένες,  έχουν ελάχιστη υγρασία, μειωμένη ζωική και αυξημένη φυτική πρωτεΐνη, επεξεργασμένα/οξειδωμένα λιπαρά, συνθετικές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, ενισχυτικά γεύσης, πολλούς υδατάνθρακες και συντηρητικά απαραίτητα για την "διατήρηση" της τροφής στην συσκευασία της, η οποία μόλις ανοιχτεί η τροφή οξειδώνεται με αποτέλεσμα να χάνει ακόμα περισσότερα θρεπτικά συστατικά.